zondag 5 juni 2011

Reis naar Binnen



Het leven is een reis met een onbekende bestemming. Als je eraan begint, weet je niet waar het je naartoe zal brengen. Onderweg kom je hindernissen tegen die je moet overwinnen om je doel te bereiken. Het kan een hele tijd duren voordat je hebt uitgevonden wat jouw reisdoel is. Sommige mensen doen er hun hele leven over.



Aan het begin van de reis krijg je een rugzak mee. Daarin zitten de dingen die jij nodig hebt op jouw tocht door het leven. Sommige dingen horen bij jou; dat zijn jouw persoonlijke kwaliteiten, je talenten, je dromen en verlangens. Er zitten ook dingen in de rugzak die niet van jou zijn, zoals gevoelens, gedachten en overtuigingen van je ouders die per ongeluk bij jou terecht zijn gekomen. Daar kunnen zij niets aan doen; dat gaat helemaal vanzelf.



Telkens wanneer er in jouw leven iets gebeurt wat moeilijk of verdrietig is, wordt de rugzak een beetje zwaarder. Op een bepaald moment wordt de last te zwaar om te dragen en dan kun je niet verder gaan met je reis. Je krijgt last van allerlei kwaaltjes, wordt bang of onzeker en gaat twijfelen aan jezelf. Doe ik het wel goed? Ben ik nog wel op de goede weg? Je bent vergeten wat je reisdoel is en dat brengt je in verwarring.



Dit is een goed moment om je rugzak te openen en te kijken wat jouw levensbagage is. Je zult dingen tegenkomen die oud en versleten zijn. Die hoef je niet langer mee te sjouwen. Andere dingen wil je misschien bewaren, zodat je ze later nog kunt gebruiken. Als je op die manier grote schoonmaak houdt in jezelf, komt er ruimte voor nieuwe dingen. Je mag nu zelf kiezen welke dingen je mee wilt nemen op jouw tocht door het leven.



Dan wordt het tijd voor een andere reis: de reis naar binnen, die je in contact brengt met de krachtbron in jezelf. Ieder mens heeft zo´n innerlijke krachtbron die uniek en onuitputtelijk is. Misschien ben je vergeten waar jouw bron ligt en heb je hulp nodig om haar terug te vinden. Daarom heb ik De Reis naar Binnen ontwikkeld. Een eenvoudige en bijzonder effectieve manier om je weer te verbinden met je eigen bron van kracht en levensenergie. Mensen die De Reis naar Binnen hebben gedaan, omschrijven het als thuiskomen.



Het is mijn droom om zoveel mogelijk mensen de weg te wijzen naar hun eigen krachtbron. Om dat te bereiken, heb ik een groep enthousiaste mensen om mij heen verzameld die mijn visie en bezieling delen. In Nederland heb ik inmiddels 75 Reisbegeleiders opgeleid; ervaren Kindercoaches, therapeuten en psychologen die werken met De Reis naar Binnen. Hoe meer mensen kennismaken met De Reis naar Binnen (en dus met zichzelf!) hoe meer mensen elkaar vanuit compassie en kracht tegemoet zullen treden. En dat is nu, meer dan ooit, hard nodig!



Voor meer informatie en data kijk op http://www.methodematheij.nl/




















Geen opmerkingen:

Een reactie posten